a
 

VIDEO: Intervju – Katarina Simeonov o integraciji dece migranata u obrazovni sistem

„Moram da kažem da smo izuzetno  zadovoljni odnosom učenika koji trenutno pohađaju nastavu u osnovnoj školi „Hristo Botev“  – njih je 14-oro, od čega je šestoro u mlađim i osmoro u starijim razredima“. Ovo je u intervjuu za portal FAR izjavila direktorka dimitrovgradske osnovne škole Katarina Simeonov govoreći o integraciji dece migranata u obrazovni sistem.

Ona je dodala da su deca veoma zainteresovana, rado prate nastavu i komuniciraju na adekvatan način sa svojim vršnjacima i nastavnicima. Simeonova je posebno zadovoljna što su uz pomoć nevladine organizacije „Indigo“ obezbeđeni prevodioci, a roditelji dece migranata su tražili da ona budu što više na časovima srpskog i engleskog jezika, pa je raspored časova u školi prilagođen u skladu sa ovim predlogom.

Detaljnije u razgovoru sa direktorkom škole Katarinom Simeonov, a u fotogaleriji pogledajte atmosferu snimljenu na jednom od časova u školi.

T. Aleksov

Foto: Dip Production

Produkcija: Internet Portal FAR, decembar 2017. god.

Medijski sadržaj je deo projekta „Migrantska kriza pred očima“ koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar