a
 

VIDEO – Abdul Karim Durani iz Avganistana o školovanju njegove dece u dimitrovgradskim obrazovnim ustanovama

Abdul Karim Durani iz Avganistana ima četvoro dece i sa porodicom je smešten u Tranzitno-prihvatnom centru u Dimitrovgradu. Njegova deca Sana i Safa idu u osnovnu školu, a Šakila i Nasdin u dimitrovgradsku gimnaziju.

U razgovoru za portal FAR Durani kaže da je veom zadovoljan što je Ministarstvo obrazovanja Republike Srbije odobrilo da deca migranata budu integrisana u obrazovni sistem.

„U razgovoru sa direktorkama obrazovnih ustanova u Dimitrovgradu mi je rečeno da se moja deca veoma dobro uklapaju u novu sredinu, srećan sam zbog toga i pozdravljam odluku Vlade Republike Srbije“ – kaže Durani.

Na pitanje da li njegova deca ima problema u školi, on ističe da nema problema, da su njegova deca veoma zadovoljna što pohađaju nastavu i da su ih učenici dobro prihvatili.

T. Aleksov

Produkcija: Internet Portal FAR, decembar 2017. god.

Medijski sadržaj je deo projekta „Migrantska kriza pred očima“ koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije u 2017. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar