Opština Dimitrovgrad raspisala Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini

Opština Dimitrovgrad raspisala je Javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

Za Konkurs je, na osnovu Odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2018. godinu, namenjeno ukupno 15.000.000 dinara. Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2018. predviđeno je 2.000.000 dinara, pri čemu je najmanji iznos sredstava po projektu u okviru ove mere 100.000, a najveći 1.000.000 dinara. Za sufinansiranje projekata na jeziku nacionalne manjine čiji je jezik u službenoj upotrebi na teritoriji opštine Dimitrovgrad namenjeno je 13.000.000 dinara, gde je najmanji iznos sredstava po projektu takođe 100.000, a najveći 6.000.000 dinara.

Pravo učešća na Konkursu ima izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija. Učesnik Javnog poziva može konkurisati sa samo jednim projektom, pri čemu izdavač više medija ima pravo učešća na Javnom pozivu sa jednim projektom za svaki medij.

Popunjen obrazac za učešće na Konkursu (tri štampana i jedan elektronski primerak), kao i kopije potrebnih dokumenata, treba dostaviti najkasnije do 15. januara 2018. godine, na adresu: Opština Dimitrovgrad, ul. Balkanska 2, 18320 Dimitrovgrad, sa naznakom za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

Odluka o raspodeli sredstava biće doneta u roku od 15 dana od dana zaključenja Konkursa, a rešenje o sufinansiranju projekata biće objavljeno na sajtu opštine Dimitrovgrad.

Kompletan tekst Konkursa, kao i svi potrebni obrasci, mogu se naći na sajtu opštine, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 010/361-100, lokal 124.

D. Jelenkov

Foto: pixabay.rs

Napisao/la

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Bez komentara

Ostavi komentar