Opština Dimitrovgrad raspisala Javni poziv za dodelu subvencija privrednim subjektima

Opština Dimitrovgrad raspisala je Javni poziv za dodelu subvencija privrednim subjektima u okviru Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za privredni razvoj opštine Dimitrovgrad.

Za subvencije mogu konkurisati preduzetnici i privredna društva koja imaju sedište i obavljaju delatnost na teritoriji opštine Dimitrovgrad, pri čemu će prednost imati aplikanti koji u prethodne dve godine nisu koristili podsticajna sredstva ove vrste koja dodeljuje Opština Dimitrovgrad. Kako se navodi u Javnom pozivu, od subvencionisanja se izuzimaju delatnosti navedene u Uredbi o klasifikaciji delatnosti pod sektorom A – poljoprivreda i šumarstvo. Preduzetnici i privredna društva mogu konkurisati za subvenciju kamate na kredite za obaveze koje dospevaju posle 1.1.2018. godine.

Za sprovođenje programa predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 3.500.000 dinara, a maksimalni iznos kreditnog zaduženja koje je podržano ovim programom je do 50.000 evra u dinarskoj ili vrednosti drugih inostranih valuta.

Zainteresovana lica treba da dostave prijavni formular i prateću dokumentaciju pisarnici opštinske uprave, ili preporučenom poštom na adresu: Opština Dimitrovgrad, Balkanska 2, 18320 Dimitrovgrad, Opštinska uprava, Odsek za lokalni ekonomski razvoj, sa naznakom „Za javni poziv po programu podrške privredi“.

Spisak potrebne dokumentacije i kompletan tekst Javnog poziva mogu se naći na sajtu opštine Dimitrovgrad, a dodatne informacije mogu se dobiti i u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj na broj telefona 361-108, lokal 123.

D. Jelenkov (Izvor: dimitrovgrad.rs)

Foto: D. A. Videnov

Napisao/la

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Bez komentara

Ostavi komentar