a
 

Opština Dimitrovgrad raspisala Javni poziv za dodelu subvencija privrednim subjektima

Opština Dimitrovgrad raspisala je Javni poziv za dodelu subvencija privrednim subjektima u okviru Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za privredni razvoj opštine Dimitrovgrad.

Za subvencije mogu konkurisati preduzetnici i privredna društva koja imaju sedište i obavljaju delatnost na teritoriji opštine Dimitrovgrad, pri čemu će prednost imati aplikanti koji u prethodne dve godine nisu koristili podsticajna sredstva ove vrste koja dodeljuje Opština Dimitrovgrad. Kako se navodi u Javnom pozivu, od subvencionisanja se izuzimaju delatnosti navedene u Uredbi o klasifikaciji delatnosti pod sektorom A – poljoprivreda i šumarstvo. Preduzetnici i privredna društva mogu konkurisati za subvenciju kamate na kredite za obaveze koje dospevaju posle 1.1.2018. godine.

Za sprovođenje programa predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 3.500.000 dinara, a maksimalni iznos kreditnog zaduženja koje je podržano ovim programom je do 50.000 evra u dinarskoj ili vrednosti drugih inostranih valuta.

Zainteresovana lica treba da dostave prijavni formular i prateću dokumentaciju pisarnici opštinske uprave, ili preporučenom poštom na adresu: Opština Dimitrovgrad, Balkanska 2, 18320 Dimitrovgrad, Opštinska uprava, Odsek za lokalni ekonomski razvoj, sa naznakom „Za javni poziv po programu podrške privredi“.

Spisak potrebne dokumentacije i kompletan tekst Javnog poziva mogu se naći na sajtu opštine Dimitrovgrad, a dodatne informacije mogu se dobiti i u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj na broj telefona 361-108, lokal 123.

D. Jelenkov (Izvor: dimitrovgrad.rs)

Foto: D. A. Videnov

Bez komentara

Ostavi komentar