„Čekajući Nišville“: Izložba „Art To Go Jazzy“ i „Nišville Showcase“ 1. juna u Oficirskom domu u Nišu

U petak, 1. juna, u Sali broj 2 Oficirskog doma u Nišu od 19 časova biće otvorena izložba radova sa međunarodne umetničke kolonije „ART TO GO JAZZY 2017“, a koncert će održati jazz sastav „FAM TRIO“, kojim će Nišville započeti promociju programa „NIŠVILLE SHOWCASE 2018“.

Izložbom će biti predstavljeni radovi nastali na „umetničkoj kolonizaciji niške Tvrđave“ 2017. godine u okviru pratećeg programa prošlogodišnjeg Nišville jazz festivala, na kojoj je stvaralo 24 umetnika iz Srbije, Makedonije i Bugarske.

Izložbu ART TO GO JAZZY organizuju Nišville Fondacija i ARTEF uz podršku Kancelarije za mlade Grada Niša, a biće izloženo pedesetak slika i skulptura.

Nakon svečanog otvaranja izložbe nastup će održati niški jazz sastav FAM TRIO, koji predvodi mladi i perspektivni saksofonista Filip Stipsić.

Njihov koncert će biti ujedno i promocija novog pratećeg programa na našem najvećem festivalu NIŠVILLE SHOWCASE 2018, koji će biti održan od 9. do 12. avgusta 2018. u Oficirskom domu.

FAM TRIO je nedavno, 30. aprila, na svetski dan džeza nastupio na „Balkan Showcase-u“ u Tirani, predstavljajući na najbolji mogući način nišku i srpsku jazz scenu, a Filip Stipsić je prošle jeseni bio član „Internacionalnog Big benda 16 + 1” nastupajući u kineskom gradu Guangzhou.

Prvi NIŠVILLE SHOWCASE predstavljaće prezentaciju domaćeg stvaralaštva jazz sastava iz Srbije direktorima jazz festivala iz Kine, Francuske, Litvanije, Bugarske, Albanije, Poljske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, kao i jazz promoterima i izdavačima iz više zemalja koji će biti gosti predstojećeg Nišville jazz festivala.

Za razliku od evropskih showcase-eva koji su internacionalnog karaktera, gde nastupaju sastavi iz različitih zemalja, na Nišvilu će se predstaviti isključivo domaći izvođači, sa ciljem da se ovdašnji jazz muzičari ubuduće promovišu na što više jazz festivala u Evropi, a i šire.

Na otvaranju izložbe u petak, 1. juna u 19 časova biće i najava novog konkursa za umetničku kolonizaciju tvrđave u okviru Nišville festivala 2018, a poštovaoci likovne umetnosti izložbu mogu posetiti do 7. juna 2018. godine.

Izvor: Nišville Jazz Festival

Foto: ARTEF / Nišville promo

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar