a
 

Predstavnicima 9 nagrađenih lokalnih samouprava, među kojima je i Dimitrovgrad, dodeljeni čekovi na po 23.000 evra u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”

Na konferenciji “Borba protiv sive ekonomije – prvo poluvreme” ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić dodelio je 3. jula predstavnicima devet pobedničkih lokalnih samouprava, među kojima je i opština Dimitrovgrad, a čiji su stanovnici bili najaktivniji u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, priznanja i čekove na po 23.000 evra.

Među predstavnicima 9 opština i gradova, priznanje je uručeno i predsedniku opštine Dimitrovgrad Vladici Dimitrovu.

Tom prilikom Ministar Branko Ružić je kazao da su građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Kikinde, Kule, Medijane, Savskog venca, Vranja i Vrbasa odgovornim ponašanjem, pomogli da njihove zajednice osvoje nagradni fond od po 23.000 evra za ulaganje u projekte od javnog značaja i istakao da će ova sredstva biti uložena u projekte po izboru građana.

„Zato što građani treba da se konsultuju gde i šta treba graditi i zato što je to način praktikovanja neposredne demokratije, mi smo izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi i propisali da sve opštine i gradovi, prilikom izrade lokalnih budžeta, moraju konsultovati građane oko toga šta i gde treba graditi“ rekao je ministar.

Građani Dimitrovgrada su od 7. do 15. juna glasali za izbor jednog od tri ponuđena projekta za koji će biti utrošeno 23.000 evra, a najviše glasova dobio je projekat „Uređenje platoa ispred Centra za kulturu“.

Prošle godine u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ opština Dimitrovgrad je osvojila zonu besplatnog interneta i novčana sredstva u iznosu od 20.000 evra koja su utrošena za izgradnju Turističkog info centra.

P. Videnov (izvor: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave)

Foto: mdul.gov.rs / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar