a
 

Poraz šahista „Caribroda“ od ekipe „Zeleni vrh“ iz Svrljiga

Šahisti „Caribroda poraženi su juče u Dimitrovgradu od lidera na tabeli ekipe „Zeleni vrh“ iz Svrljiga rezultatom 4,5 : 3,5 u okviru 5. kola lige centralne Srbije – grupa Jug.

Pobede za dimitrovgradske šahiste ostvarili su Kiril Badev, FIDE majstor iz Bugarske na prvoj i Dragan Božilov, majstorski kandidat na petoj tabli.

Nakon ovog kola ŠK „Caribrod“ zauzima pretposlednje 11. mesto na tabeli sa 1 meč bodom i 17 poena. Takmičenje se nastavlja od 11. do 14. oktobra u Vranju, gde će biti odigrano još 6 kola.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Saško Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar