a
 

Turski tok kroz Srbiju gotov do kraja godine

Predsednik Upravnog odbora “Gazproma” Aleksej Miler izjavio je da bi gradnja dela „Turskog toka” kroz Srbiju trebala biti završena do kraja 2019. godine.

Kako prenosi agencija Tass, Miler je rekao da će trasa gasovoda na teritoriji Srbije biti duga 403 kilometra.

“Taj krak gasovoda će ići od srpsko-bugarske pa do srpsko-mađarske granice”, rekao je Miler i dodao da će ceo gasovod biti završen pre kraja 2019. godine.

Na pitanje kada će početi da se gradi “Turski tok” kroz Srbiju, Miler je rekao “bukvalno narednih dana”.

Slobodan Aleksić, Beograd (izvor: TASS)

Foto: EPA arhiva

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar