Dimitrovgradski gimnazijalci pokazali humanost na delu

Učenici i članovi đačkog parlamenta pri gimnaziji „Sveti Kirilo i Metodije“ sinoć su u velikoj sali Centra za kulturu pokazali svoju humanost i izvođenjem predstave „Đavo i Vute“ oduševili dimitrovgradsku publiku. Predstava je bila humanitarnog karaktera i sav prihod koji je skupljen biće uplaćen na račun Fondacije „Zamisli život“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-1024x683.jpg

Predstava prati priču šopskog junaka – Vuteta, čoveka koji je poznat u narodu, koji voli jelo i piće, a pre svega lepe žene. Ovaj spektakl izveli su mladi i talentovani glumci dramske sekcije – Andrej Simeonov, Uroš Stoilkov, Georgi Kotev, Ana Stavrov, Branislav Jovanović, Lidija Delčev, Anđela Delčev, Jovana Jovankov, Klementina Estov, Staša Todorović, Nina Aleksov, Višnja Dimov, Mihajlo Milenkov, Aleksandar Mladenov, Mitra Zarkov, Milena Tričkov, Teodora Grgov i Anastasija Hristov. Režiser ovog komada je profesor bugarskog jezika Milisav Nikolov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 10-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-1024x683.jpg

Tijana Aleksov, upravitelj fondacije „Zamisli život“ rekla je da je sinoć prikupljeno 23. 770 dinara.

„Razlog zašto se programski sakuplja novac jeste što se na taj način pomaže većem broju ljudi. Postoje pet programa rada Fondacije – pomoć osobama obolelih od malignih bolesti, pomoć osobama sa invaliditetom, pomoć licima iz ugroženih i ranjivih grupa, pomoć starima koji imaju materijalne i zdravstvene probleme i program razvijanja kapaciteta organizacije. Od građana zavisi na šta će taj novac otići i gde. Prošle godine najviše je izdvojeno za osobe iz prve i treće grupe“ – istakla je Aleksov.

Svi građani koji žele da dobrovoljnim prilozima pomognu programe dimitrovgradske fondacije mogu to učiniti uplatom sredstava na njen žiro račun – 105-0000002261860-84.

 Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar