a
 

Migranti i radnici javnih preduzeća u zajedničkoj akciji prolećnog uređenja

Migranti iz prihvatnog centra u Bosilegradu i radnici javnih preduzeća su učestvovali u zajedničkoj akciji uređenja dvorišta Zeleno-mlečne pijace, gde su smeštene prostorije Centra za socijalni rad „Bosilegrad“. Akcija je podrazumevala farbanje ograde oko prostora gde je smešten jedan deo prostorija centra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 654-1024x681.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 655-1024x681.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 656-1024x681.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 657-1024x681.jpg

Takođe, bosilegradski Centar za socijalni rad je od „Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji“ dobio donaciju u vidu računarske opreme.

This image has an empty alt attribute; its file name is 658-1024x681.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 659-1024x681.jpg

Direktoru Centra Predragu Đorđeviću donaciju je uručio predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev. On se zahvalio svim međunarodnim institucijama koje se brinu o migrantima, ali i građanima opštine Bosilegrad, koji su hrišćanski prihvatili ljude u nevolji.

Zaharijev je pozvao sve relevantne domaće i međunarodne institucije, koje se bave migracijama, da što više doniraju ne samo prihvatni centar u Bosilegradu, već i samu lokalnu zajednicu, prihvatajući domaćinski ljude, koji su iz raznih razloga napustili svoje domove.

This image has an empty alt attribute; its file name is 660-1024x681.jpg
O značaju Centra za socijalni rad u Bosilegradu govorila je Jelena Marić – Luković iz Podrške EU upravljanju migracijama u Republici Srbiji. Ona je, između ostalog, naglasila da svojim programom, organizacijom i odnosom prema građanima i porodicama u stanju socijalne potrebe Centar za socijalni rad „Bosilegrad“ pokazuje veliku efikasnost i stručnost u obavljanju svog posla.

This image has an empty alt attribute; its file name is 661-681x1024.jpg
Takođe, Centar se u predhodnom periodu pokazao kao jedan od glavnih aktera u cilju prihvatanja migranata i izbeglica, kao i smeštaja maloletnih migranata bez pratnje. Zato je u znak zahvalnosti organizacija „Podrška EU upravljanju migracijama“ donirala računarsku opremu bosilegradskom Centru za socijalni rad kako bi zaposleni imali bolje uslove za rad.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar