a

Mladi fizičar Stefan Nikolov ponos Bosilegrada

Učenik sedmog razreda Osnovne Skole „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina Stefan Nikolov, inače poreklom iz Bosilegrada, osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz fizike. Stefan je tako ostvario plasman na Srpskoj fizičkoj olimpijadi koja će krajem aprila biti održana u Beogradu.

Najveće zasluge za Stefanov uspeh pripadaju njegovom ocu Metodiju Nikolovu, koji predaje fiziku u školi koju ovaj talentovani dečak pohađa. Nikolov je fiziku predavao izvesno vreme i u bosilegradskoj gimnaziji, ali zbog nedovoljnog fonda časova biva prinuđen da se sa porodicom preseli u Zrenjanin gde se je pokazao kao izvrstan stručnjak, odličan pedagog i poštovan prosvetni radnik.

This image has an empty alt attribute; its file name is 188-1024x683.jpg

Nikolov je za FAR izjavio da je tokom proteklih desetak godina uvek imao dobre i marljive đake, koji su učestvovaoli na brojnim takmičenjima, kao i da je ove godine posebno ponosan na činjenicu da je njegov naslednik ostvario izuzetan uspeh.

On je naglasio da on i njegova koleginica Marijana Jaškov imaju puno razloga za zadovoljstvo, imajući u vidu da su na republičkom takmičenju iz fizike u Kladovu njihovi učenici osvojili tri prva mesta, jedno drugo, tri treća, kao i veliki broj pojedinačnih priznanja.

B. Ivanov

Foto: Iz albuma porodice Nikolov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Latest comment
  • Iz osnovne skole dositej obradovic je decak

Ostavi komentar