a

„Đurđevdanska trka – Pametnik 2019“ 9 maja u Dimitrovgradu

U Dimitrovgradu će 9. maja sa početkom u 10:45 sati biti održana druga međunarodna „Đurđevdanska trka – Pametnik 2019“. Centralni događaj, trka seniora i seniorki, na stazi od Stacionara do Pametnika u dužini od 3100 metara, biće održana u 14:00 časova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 185-1-1024x682.jpg

U sklopu manifestacije u 13:30 sati biće organizovana nadmetanja za osnovce – trka na 100 m (I – II razred), 200 m (III – IV razred), 300 m ( V – VI razred), 400 m ( VII – VIII razred). Trka zadovoljstva u dužini od 500 metara zakazana je za 13:50 časova, dok će 5 minuta kasnije na 800 metara startovati juniori i juniorke.

Organizator ovog sportskog događaja je Atletski klub „Balkan“. Pokrovitelj manifestacije je Opština Dimitrovgrad.

А. Todorov

Foto: Mikan Andreev / Zoran Dojčinović

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar