a

Zoran Ćirić: Budućnost je u stadima ovaca i u radu

Bez povеćanja broja ovaca i koza mlekarska proizvodnja na Staroj planini nema budućnost, smatra Zoran Ćirić Ćirko iz sela Krupac kod Pirota.

„To treba da prepozna država i da motiviše mlade da se time bave. I tu ne treba puno kapitala. Treba puno rada, ali svuda se radi, pa i na Zapadu“ – dodaje on.

Mlekara Zorana Ćirića „Ćirko“ već šest godina učestvuje na Novosadskom sajmu i uvek je dobijala priznanja. Ovoga puta dobitnik je i Zlatne povelje.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj: Petar Aleksić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
maj 2019

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar