a

Maturantski kadril 17. maja u Dimitrovgradu

Dimitrovgradski maturanti osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sv. Kirilo i Metodije” u petak, 17. maja, u podne, na centralnom gradskom trgu, pridružiće se manifestaciji “Ples sa Evropom” uz muziku iz Štrausove opere “Slepi miš”.

Ovo je jedanaesti po redu ples koji se tradicionalno igra u svim gradovima Srbije.

“European Quadrille Dance Festival” ili Maturantski ples u Srbiji se održava od 2005. godine, a prvi grad koji se odazvao ovoj ideji bio je Kraljevo. 2006. manifestaciji se priključio i Niš, a zatim i niz gradova i opština širom zemlje. 2011. godine kadril je zaigralo 33.202 đaka u osam država Evrope, čime je ovaj sinhroni ples ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Teodora Petrov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar