Dimitrovgradska osnovna škola biće uključena u pilot projekat uvođenja obogaćenog jednosmenskog rada

Osnovna škola “Hristo Botev” u Dimitrovgradu biće uključena je u pilot projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije o uvođenju obogaćenog jednosmenskog rada. Time se planiraju različite aktivnosti koje će pomoći učenicima, roditeljima i školi u daljem radu.

Nakon sednice Školskog odbora jednoglasno je odlučeno da škola podnese predlog za te aktivnosti, rekla je direktorka škole Katarina Simeonov i naglasila:

“Naša škola je jedna od 17 sa teritorije Školske uprave Niš koja treba da bude uključena u ovaj projekat. Direktori škola su do 10. maja bili na sastancima u Nišu i upoznati sa sadržajem projekta, a mi smo naše kolege i roditelje informisali sa onim što se očekuje od ovakve vrste rada. Na neki način škola je i do sada imala jednosmenski rad, jer imamo nastavu u jednoj smeni, ali su sve naše aktivnosti bile u popodnevnim časovima. Sada je intencija Ministarstva prosvete da deca ne idu kući na ručak i da se posle vraćaju u školu, nego da se sve nastavne i vannastavne aktivnosti završe do 16:00 sati. U tom smislu posle časova redovne nastave svi učenici, od 1. do 8. razreda koji žele, biće uključeni u aktivnosti koje trenutno naši nastavnici pripremaju i koje ćemo proslediti ministarstvu”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 477-1024x683.jpg

Aktivnosti su raznolike i to će biti jedan fleksibilniji odnos učenika i nastavnika, gde će deca imati mogućnost da nauče da bolje komuniciraju i uče se preduzetništvu. To će im pomoći u učenju, izradi domaćih zadataka i završavanju ostalih školskih obaveza.

“Ministarstvo je formiralo i radnu grupu koja je napravila 45 predloga aktivnosti, koje škola može da bira. Nadamo se da će se ovaj projekat razvijati i da će imati koristi pre svega učenici, roditelji, a i škola” – dodala je direktorka ove ustanove.

Aktivnosti su dodatno finansirane od strane Ministarstva i za školu je to značajan način da uposli i nagradi one ljude koji su spremni da se dodatno angažuju na inovativniji način.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar