a

Okrugli sto „Očuvanje životne sredine – preduslov zdravlja“ 14. juna u Nišu

U Nišu će u petak, 14. juna, u 19:00 časova biti održan okrugli sto na temu „Očuvanje životne sredine – preduslov zdravlja“.

Skup će otvoriti Edvin Sugarev, generalni konzul R. Bugarske u Nišu i Ljuben Aleksov, predsednik ZU „Caribrod“. U uvodnom delu govoriće Ivana Krstić, sekretar Sekreterijata za zaštitu životne sredine Grada Niša i Ljuben Aleksov, lekar specijalista infektolog, a okruglom stolu prisustvovaće konzuli Nikolaj Kolev i Ilija Bondžolov. Moderator panela je Perica Stojčev, zamenik predsednika udruženja „Caribrod“.

Na panel diskusiju pozvani su predstavnici nadležnih odbora lokalnih samouprava i udruženja građana speciajlizovanih za zaštitu životne sredine sa teritorije grada Niša, mediji i zaintersovani građani.

Okrugli sto se realizuje u okviru projekta „Kulturni centar Caribrod, širenje mreže kulturnih, informacionih i literarnih aktivnosti u Srbiji“, koji je finansijski podržalo Ministarstva spoljnih poslova R. Bugarske.

Skup će biti održan u prostorijama Zavičajnog udruženja „Caribrod“ (ul. Kej 29. decembar br. 8, Niš).

A. Todorov

Foto: Arhiva Far-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar