Prijateljsko druženje na sedmojulskim sportskim igrama u Trnskim Odorovcima

Sedmojulske sportske igre održane su 6. jula u dvorištu osnovne škole u Trnskim Odorovcima. Okupile su se generacije svih uzrasta iz Dimitrovgrada, Beograda, Pirota, Niša, Valjeva, bugarskog grada Pleven, kao i takmičari iz sela Zvonce, Kusa Vrana i Trnski Odorovci.

This image has an empty alt attribute; its file name is 211-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 212-683x1024.jpg

U takmičarskom delu učesnici igara su se nadmetali u bacanju kugle, vorteksu, skoku u dalj, karateu, šahu, stonom tenisu i fudbalu. Rezultat je ovog puta bio u drugom planu, a specijalni gost na igrama bio je proslavljeni srpski atletičar Dragutin Topić. Osim Topića, na događaju su prisustvovali Edvin Sugarev, generalni konzul R. Bugarske u Nišu, Ilija Notev, predsednik Mesne zajednice Trnski Odorovci, atletski treneri Svetoslav Topuzov, Aljoša Velkov, Dimitar Kamenov, Zoran Dojčinović i drugi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 213-1024x683.jpg

Jedan od ogranizatora druge po redu sportske manifestacije je Aleksandar Markov, poreklom iz sela Trnski Odorovci. Ovaj istaknuti sportski radnik i aktivista atletskog kluba Balkan nije krio zadovoljstvo što se ovakvo takmičenje održava upravo u selu u rejonu Derekula, odakle su njegovi koreni, na praznik Svetog Jovana Krstitelja. Markov je rekao za portal FAR da je ove godine, za razliku od prethodne, organizacija bila na višem nivou, sa učesnicima iz nekoliko gradova iz Srbije i Bugarske,

Organizatori ovog sportskog događaja su Mesna zajednica Trnski Odorovci, Sportsko turistički centar Caribrod, uz podršku nekoliko dimitrovgradskih sportskih kolektiva. Pokrovitelj manifestacije je bila opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: AK „Balkan“ Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar