a

KUD “Caribrod“ na IV Internacionalnom muzičkom i folklornom festivalu u Strugi

Na obali Ohridskog jezera, u gradu Struga, kulturno-umetničko društvo “Caribrod” će učestvovati na IV Internacionalnom muzičkom i folklornom festivalu “STRUGA FESTIVAL DAYS”, koji se održava od 19. do 23. jula.

Kako je izjavio Dalibor Gligorov, umetnički rukovodilac KUD-a, prvi i drugi ansambl predstaviće se koreografijama “Pčinja” i “Koritnica”.

Ideja festivala u Strugi, koji okuplja folklorne ansamble, horove, orkestre i mažorektkinje iz raznih država, je da razvije nove oblike komunikacije u međunarodnoj saradnji. Takođe, da predstavi kulturnu tradiciju različitih zemalja i da pruži mogućnost učesnicima da uspostave prijateljstva kroz igru i muziku.

Struga je popularna turistička destinacija u juguzapadnom delu Makedonije sa 15 hiljada stanovnika, koja okuplja veliki broj turista sa mnoštvom kulturnih događaja, među kojima je i ovaj festival.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar