a

Elizabeta Georgiev na Međunarodnoj “Satelit” konferenciji u Beogradu

U Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu 21. i 22. avgusta održana je Međunarodna “Satelit” konferencija (IFLA), gde je učesnik konferencije bila bibliotekar – savetnik Narodne biblioteke “Detko Petrov” Elizabeta Georgiev. Ona je u formi kratkog filma, pod nazivom “Radionica osmeha – kako se od kuće beži u biblioteku”, predstavila iskustvo u radu sa decom i mladima u multikulturalnoj biblioteci. Kako je izjavila Georgiev za portal FAR, film je naišao na simpatije prisutnih.

This image has an empty alt attribute; its file name is 346-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 347-1024x683.jpg

U okviru teme konferencije “New Library Professionals for Children and Young Adults”, predstavnici javnih biblioteka iz Rusije, Turske, Finske, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije govorili su o programima za decu i mlade u bibliotekama, kao i primerima dobre prakse i pozitivnim iskustvima u radu sa ovom grupom korisnika bibliotečkih usluga.

Deo programa konferencije bila je i izložba “Library, Space of Childhood Joy”. Na izložbenim panoima predstavljeni su programi za decu i mlade koji se realizuju u bibliotekama širom Srbije – u Beogradu, Novom Sadu, Lazarevcu, Boru, Dimitrovgradu, Zrenjaninu, Kikindi, Knjaževcu, Subotici, Požarevcu, Somboru, Užicu i Čačku.

Teodora Petrov

Foto: iz albuma Elizabete Georgiev

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar