a

“Ulica starih zanata” u centru Dimitrovgrada

Sportsko-turistički centar “Park” u okviru obeležavanja Dana opštine, treći put zaredom organizuje “Ulicu starih zanata”, koja se tradicionalno održava u Balkanskoj ulici u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 372-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 373-1024x683.jpg

“Ulica starih zanata” je izložbeno – prodajnog karaktera. Izlagači, kao i prethodne dve godine, promovišu tradicionalne vrednosti, kulturno nasleđe, stare zanate, svoje umeće i proizvode. U okviru ove manifestacije mogu se videti i narodne rukotvorine izrađene od različitog materijala.

This image has an empty alt attribute; its file name is 374-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 375-1024x683.jpg

Jedan od izlagača bila je i Maja Sević iz Udruženja za negovanje tradicije višnje iz Niša.

“Ovde smo prvi put i nadamo se lepom druženju. Na štandu imamo izložene podmetače, staklene čaše, radove slikane na staklu. Doneli smo i novo iz našeg asortimana – drvene igračke za najmlađe” – rekla je za portal FAR Sević.

This image has an empty alt attribute; its file name is 376-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 377-1024x683.jpg

Poljoprivredno gazdinstvo “Cvetanka” iz Dimitrovgrada predstavila je svoje domaće proizvode – sokove, ajvar, slatko, papriku.

“Nadamo se prodaji i očekujem da naš grad bude posećen uoči ove manifestacije, koja je jako važna” – dodala je Cveta Milanov, predstavnica ovog gazdinstva.

This image has an empty alt attribute; its file name is 378-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 379-1024x683.jpg

Dijana Jelenkov, mlada književnica iz Dimitrovgrada, izložila je svoje ručne heklane I pletene radove. Ona je naglasila da se pletenjem bavi iz hobija već godinama i dodala:

“Imamo narukvice, minđuše, ogrlice, broševe. Od zimskih aksesoara kape, šalove, vunene čarape i rukavice. Razne torbe i hvatače snova. Pitanje je koliko ljudi znaju da cene ručni rad, ali videćemo, nadamo se da će biti onih koji znaju”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 380-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 381-1024x683.jpg

Dimitrovgrađani i svi koji ga budu posetili moći će da razgledaju izložbene štandove do večeras, do 21:00 čas.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar