a

Stigla jesen, oblaci i kiša

Jesen je kalendarski stigla, a sa njom i oblaci i kiša.

Meteorolozi za utorak najavljuju pretežno oblačno i osetno hladnije vreme, mestimično kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde na jugu Srbije biti praćeni grmljavinom. Posle podne na severu i zapadu, a uveče i tokom noći u većini krajeva slabljenje i prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura od 16 do 20 stepeni.

U sredu oblačno i malo toplije i uglavnom bez padavina, u četvrtak novo prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovimam, a od petka do nedelje suvo vreme sa sunčanim intervalima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 525-1024x683.jpg

Zbog kišovitog vremena Auto-moto savez Srbije savetuje dodatni oprez u vožnji zbog mokrih kolovoza i smanjene vidljivosti, imajući u vidu što meteorolozi u nekim krajevima Srbije tokom dana najavljuju jače pljuskove.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar