a

Pozorišna radionica snova iz Asenovgrada otvara “Balkan Teatar Fest”

U petak, 8. novembra, u dimitrovgradskom Centru za kulturu počinje 15. Međunarodni pozorišni festival “Balkan Teatar Fest”. Prvi na sceni ove godine predstaviće se Pozorišna radionica snova iz Asenovgrada, predstavom “Čarlijeva tetka”. Reč je o engleskoj komediji, u kojoj se prepliću humor, ruska muzika i tetka iz Brazila.

Tekst za ovu komediju napisao je engleski glumac i pisac Tomas Brendon, u režiji Hrista Nikolova.

Otvaranju festivala, predstoji dečija predstava “Žurka na zelenom ćošku” 7. novembra, koju će izvesti članovi dečije scene pozorišta “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada.

Ovogodišnji festival održaće se od 8. do 19. novembra, a ljubitelji teatra imaće priliku da uživaju u performansima glumaca iz Srbije, Bugarske i Makedonije.

Karte za ceo festival mogu se kupiti na blagajni Centra po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 200 dinara.

Sve predstave zakazane su za 19:30 časova.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar