a

Regionalna konferencija Zaštitnika građana 7. i 8. novembra u Nišu

Zaštitnik građana Republike Srbije organizuje 7. i 8. novembra u Nišu regionalnu konferenciju „Jačanje kapaciteta institucije i povećanje dostupnosti Zaštitnika građana svim građanima“. Na njoj će biti predstavljeni rezultati projekta „Povećanje dostupnosti Zaštitnika građana građanima koji žive u unutrašnjosti Srbije“, finansiranog od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske. Projekat je trajao 19 meseci, u okviru kojeg je zaštitnik građana Zoran Pašalić sa saradnicima obišao 13 gradova i opština u Srbiji, među kojima Dimitrovgrad i Bosilegrad.

Tokom dvodnevne konferencije ombudsmani iz regiona govoriće o svojim iskustvima o dostupnosti svojih institucija građanima, o monitoringu aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima u Republici Srbiji, kao i o jačanju kapaciteta Zaštitnika građana u skladu sa Venecijanskim principima.

Konferenciji će prisustvovati delegacije ombudmana Srbije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije, Grčke, Turske i Rumunije, među kojima Dijana Kovačeva, Zaštitnik građana Republike Bugarske i Radko Vlajkov, ambasador ove zemlje u Beogradu.

A. Todorov

Foto: Teodora Petrov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar