a

Savremeni ultrazvučni aparat i sanitetsko vozilo za Dom zdravlja u Bosilegradu

Američka ambasada u Srbiji donirala je Domu zdravlja u Bosilegradu savremeni ultrazvučni aparat. Donacija je usledila nakon dogovora predsednika opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva sa američkim ambasadorom u Srbiji Kajlom Skotom prilikom otvaranja službe hitne pomoći u Bosilegradu.

Kako je izjavio za FAR direktor Doma zdravlja Goran Vasilov, radi se o vrednoj donaciji koja će omogućiti mnogo brže i preciznije dijagnostikovanje bolesti pacijenata iz bosilegradske opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 523-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 524-1024x683.jpg

“Reč se o najsavremenijem aparatu kojim će se obavljati pregledi jetre, bubrega, pankreasa, štitne žlezde, dojke, nervnog, krvnog i mišićnog sistema i precizni pregledi trudnica i srca fetusa”, kazao je Vasilov i dodao da će se nabavkom još nekoliko sondi pacijentima vršiti kardiološki i kardiovaskularni pregledi, kao i savremeni ginekološki pregledi.”

This image has an empty alt attribute; its file name is 525-1024x683.jpg

Ovo je četvrti ultrazvučni aparat sa kojim raspolaže ova zdravstvena ustanova, tako da će efikasnost rada biti na još većem nivou, naglašava Vasilov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 526-1024x683.jpg

On je naveo je da je Dom zdravlja sredstvima koja dobija pružanjem medicinskih usluga migrantima u Prihvatnom centru u ovoj opštini kupio sanitetsko vozilo marke “Pežo” čija je vrednost 2.700.000 dinara.

“Kupovinom ovog vozila naša ustanova razpolaže sa 7 sanitetskih i 4 terenska vozila, što je sasvim dovoljno za pokrivanje potreba pacijenata”, rekao je direktor Doma zdravlja.”

U Domu zdravlja u Bosilegradu, čiji će osnivač od početka 2020. godine umesto opštine Bosilegrad biti Republika Srbija, zapošljeno je 67 radnika, od kojih 15 lekara, 28 medicinskih sestara i 24 nemedicinska radnika.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar