a

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 16. januara u Bosilegradu

U skupštinskoj sali Opštinske uprave u Bosilegradu, u četvrtak 16. januara biće realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Reč je o prvoj ovogodišnjoj akciji, koju opština organizuje u saradnji sa Odeljenjem za transfuziju krvi VMA Beograd i bosilegradskim Crvenim krstom, saopšteno je na zvaničnoj fejsbuk stranici opštine Bosilegrad.

Organizatori pozivaju sve humane ljude starosti od 18 do 65 godina da daju krv, jer svaka kap dragocene tečnosti znači život.

Akcija počinje u 9:30 sati.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Latest comment
  • HU “Koce ZAUVEK” se pridružuje sutra akciji kao podrška humanosti vidimo se

Ostavi komentar