a

Ubedljiv trijumf „Dimitrovgrada“ na gostovanju „Moravi“

U 14. kolu Prve muške regionalne lige Istok, košarkaši „Dimitrovgrada“ savladali su sinoć u Vladičinom Hanu ekipu „Morave“ rezultatom 58:75 (12:14, 16:19, 17:22, 13:20).

Dimitrovgradski košarkaši se nalaze na 7. mestu na prvenstvenoj lestvici sa skorom od sedam pobeda i isto toliko poraza. „Morava“ je na 5. poziciji sa pobedom više od dimitrovgradskog sastava.

U narednom kolu izabranici trenera Bojana Jovanovića sledećeg vikenda u sportskom hali u Dimitrovgradu dočekuju trećeplasirani „Radnik“ iz Surdulice.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar