a

U petak prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Prva akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u ovoj godini biće održana u petak, 28. februara, od 8:00 do 13:00 sati u dimitrovgradskoj galeriji. Dimitrovgrađani će i ovoga puta imati proliku da pokažu svoju humnost i da daruju dragocenu tečnom onima kojima je najpotrebnija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 357-1024x683.jpg

Akciju zajednički organizuju Crveni krst Dimitrovgrad i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

Zvanični podaci Crvenog krsta govore da je tokom prošle godine u Dimitrovgradu sprovedeno 8 akciji u kojima je krv dalo 269 dobrovoljnih davalaca.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar