a

VIDEO: U Bosilegradu snabdevenost dobra, koronavirusa nema

Na još jednom sastanku Opštinskog štaba za vanredne situacije u Bosilegradu utvrđeno je da trenutno nema sumnje na koronavirus. Prema rečima Vladimira Zaharijeva, komandanta Štaba i predsednika opštine, jutros su donete nove mere.

Od 20:00 časova će u Bosilegradu biti zatvoreni kafići i ugostiteljski objekti. Moguća je samo dostava na kućnu adresu za fizička i pravna lica. Prodavnice će nedeljom raditi od 4:00 do 7:00 sati za lica starija od 65 godina, a za ostale građane od 8:00 do 18:00 časova. Od ponedeljka do subote radiće od 7:00 do 18:00 časova.

Snabdevenost namirnicama na teritoriji opštine Bosilegrad je dobra, tako da građani mogu da kupuju sve što im zatreba. Novina jeste i to da će se otvoriti još jedan Kol-centar.

“Imamo građane koji su se vratili iz Crne Gore, njih troje je došlo jutros. U dogovoru sa ambasadorom R. Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem, preduzete su mere i oni će biti u karantinu 14 dana. Takođe, građani koji žive i rade na Kipru, u Bugarskoj, Nemačkoj, Austriji, Luksemburgu, Švedskoj i Holandiji na putu su za Bosilegrad. Mi smo u kontaktu sa nadležnima. Kada dođu na granicu sa Srbijom biće preduzete odgovarajuće mere. Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu” – istakao je Zaharijev i još jednom apelovao na sve građane da budu odgovorni i da ostanu u svojim domovima.

Novinar: T. Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar