a

Vladica Dimitrov: Menja se način na koji se organizuje prodaja u maloprodajnim objektima

Optšinski štab za vanredne situacije doneo naredbu, menja se način na koji se organizuje prodaja u maloprodajnim objektima. Kreću prijave protiv neposlušnih penzionera. Dimitrov apeluje na poštovanje naredbi. Epidemiološka situacija u gradu nepromenjena.

This image has an empty alt attribute; its file name is 465-1024x683.jpg

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad doneta je naredba koja se odnosi na organizaciju prodaje u maloprodajnim objektima u cilju sprečavanja direktnih kontakata i smanjenja rizika od širenja epidemije. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao Vladica Dimitrov, komandant Opštinskog štaba.

On pojašnjava da će prodaja u maloprodajnim objektima biti organizovana po sitemu šaltera ili pultova, što prema njegovim rečima, označava da će zaposleni donositi artikle kupcima, kojima, kako kaže, neće biti dozvoljen ulaz u prodavnice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 466-1024x683.jpg

Dimitrov ističe da se pojedini penzioneri oglušuju o naredbe Republičkog i Opštinskog štaba tako što uprkos zabrani izlaze iz svojih dvorišta i odlaze u prodavnice. On apeluje na njih da ozbiljno shvate trenutnu situaciju i da ne dozvole sebi da budu kažnjavani. Takođe, naglašava da će biti podnete prijave i protiv prodavnica koje njima prodaju artikle.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar:Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar