Vladica Dimitrov: Otvoren račun za pomoć građanima Dimitrovgrada u vanrednim situacijama

Otvoren račun za pomoć građanima Dimitrovgrada u vanrednim situacijama, broj računa: 105-2261860-84, AIK banka. “Komunalac” počinje dezinfekciju u prigradskim naseljima i na periferiji grada. Potražnja za maskama velika, dostava na kućnu adresu. Od sutra paketi za korisnike novčane socijalne pomoći. Maloprodajni objekti ispoštovali naredbu Opštinskog štaba o organizaciji prodaje artikala. Nema kršenja zabrane kretanja. Bez novih sumnji na koronavirus, poštuju se mere izolacije i samoizolacije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 475-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija na teritoriji dimitrovgradske opštine je stabilna, bez novih sumnji na koronavirus, uz poštovanje mera izolacije i samoizolacije, konstantovano je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao komandant Štaba Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 476-1024x683.jpg

Na inicijativu grupe Dimitrovgrađana u dijaspori koji su želeli da pomognu svojim sunarodnicima u Dimitrovgradu time što će da doniraju sredstva za nabavku zaštitne opreme, hrane i za druge potrebe, Fondacija “Zamisli život” je uz podršku opštine Dimitrovgrad otvorila onlajn račun za pomoć u vanrednim situacijama. Broj računa, koji je otvoren u AIK banci je: 105-2261860-84. Prema rečima Dimitrova sredstva na ovaj račun mogu da uplate sva lica, nebitno dali se nalaze u inostranstvu, drugim gradovima u
Srbiji ili na teritoriji opštine, a javnost će, kako kaže, biti obaveštavana o prikupljnim donacijama, kao i o načinu na koji će biti utrošen novac.

This image has an empty alt attribute; its file name is 477-1024x683.jpg

Kako je bilo i najavljeno, Javno preduzeće “Komunalac” je izvršilo dezinfekciju trotoara u Balkanskoj ulici, svih ulaza u maloprodajne objekte od naselja Strošena češma do policijske stanice, kao i Doma zdravlja. Dimitrov ističe da će se danas u periodu od 15:00 do 17:00 sati raditi i dezinfekcija prodavnica u prigradskim naseljima i u perifernim delovima grada.

This image has an empty alt attribute; its file name is 478-1024x683.jpg

Komandant štaba kaže da je lokalna samouprava najvećim delom iz sopstvenog budžeta, ali i uz pomoć Poljoprivrednog gazdinstva Todor Antov, Zemljoradničke zadruge “Stara Pojata” i Udruženja pčelara, obezbedila pakete hrane i higijene za korisnike novčane socijalne pomoći. Prema njegovim rečima podela ovih paketa počeće sutra.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odogovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar