Posle sastanka u predsedništvu Kon ostaje na čelu stručnog tima

U Predsedništvu Srbije završen je sastanak predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije Kovid-19 u Srbiji, saznaje Tanjug.

Kako prenosi RTS, dr Predrag Kon objavio je prethodno da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

Doktor Kon obratiće se u tom svojstvu već u 15:00 časova, na redovnoj konferenciji za novinare.

Predsednik Vučić danas će održati konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić o zahtevu Sinoda SPC da se za Vaskrs privremeno prekine zabrana kretanja, potvrđeno je RTS-u. Srpska pravoslavna crkva traži od vlasti prekid zabrane kretanja za Vaskrs od 5:00 do 10:00 sati ujutru kako bi pravoslavni hrišćani koji nisu u samoizolaciji ili izolaciji mogli da učestvuju na liturgiji. Struka apeluje da se kontakti smanje što je moguće više, kako bi se iz pandemije izašlo sa što manje posledica.

Kovid-19 je odneo još 5 života u Srbiji, a koronavirus je potvrđen kod još 424 pacijenta, navodi RTS.

Izvor: RTS / Tanjug

Foto; srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar