Dimitrov: Situacija u Dimitrovgradu dobra, lokalna samouprava 11. maja počinje sa radom

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra, nema uzorkovanih osoba na COVID-19. Radnici iz drugih mesta potencijalni epidemiološki rizik. Socijalna distanca i nošenje maski i dalje neophodno. Vrtić i lokalna samouprava od ponedeljka, 11. maja, počinju sa radom. Nastavlja se podela paketa penzionerima, zahvalnost Opštinskog štaba Jovici Ristiću na donaciji od koje je napravljeno 100 paketa. Počeli sa radom ugostiteljski objekti uz primenu svih zaštitnih mera, komunalni redari podelili naredbe. U toku asfaltiranje bočnih sokaka u ulici Veljko Vlahović, intenzivirani radovi na osvetljenju Pametnika. Dezinfekcija se i dalje vrši po ustaljenom redu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 61-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 62-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je dobra, bez sumnjivih slučajeva na infekciju COVID-19, konstantovano je na još jednoj u nizu telefonskih sednica Stručno- operativnog tima pri Opštinskom štabu za vanredne situacije. Na sastanku je ocenjeno da radnici koji dolaze iz drugih mesta predstavljaju potencijalni epidemiološki rizik, te stoga iz Štaba apeluju na njih da se pridržavaju svih preventivnih mera.

This image has an empty alt attribute; its file name is 63-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 64-1024x683.jpg

Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da će neke mere zaštite ostati na snazi i nakon ukidanja vanrednog stanja u zemlji. On je istakao da su građani Dimitrovgrada u proteklom teškom periodu pokazali da znaju da poštuju mere i da budu disciplinovani kada je to potrebno i dodao da će tako završiti i ovaj mesec.

Paketi hrane i higijene podeljeni su penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara u prigradskim naseljima Gojin Dol i Lukavica, a prema rečima Dimitrova, danas bi trebalo da započne njihova distribucija u Gradinju. Komandant štaba je zahvalio Jovanu Ristiću na jednoj od najvećih donacija, koja je omogućila da se naprave 100 humanitarnih paketa za najstarije sugrađane. Kompletan spisak svih donatora biće objavljen u javnosti nakon što svi paketi budu podeljeni, a oni koji žele da uplate određena novčana sredstva mogu to učiniti na račun fondacije Zamisli život: 105- 2261860-84, AIK Banka, navodi Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 65-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 66-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 67-1024x683.jpg

Štab je juče doneo naredbu kojom se uređuje način rada ugostiteljskih objekata i odluku o organizaciji javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji opštine. Dimitrov kaže da su komunalni redari predali poslodavcima naredbe štaba o primeni zaštitnih mera i dodao da je prema izveštaju komunalnog inspektora stanje na terenu zadovoljavajuće. Od petka, 8. maja, počinje prevoz zaposlenih lica na liniji Gojin Dol – Dimitrovgrad – Granica.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar