Dimitrov: Dve štićenice Doma za stare u Dimitrovgradu negativne na COVID-19, nova relaksacija mera

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i dalje povoljna, nema lokalne transmisije virusa. Dve štićenice Doma za stare negativne na COVID-19, stanje u ovoj ustanovi stabilno i pod kontrolom. Opštinski štab za vanredne situacije doneo novu naredbu, počinju sa radom kladionice, frizerski i kozmetički saloni. Maske podeljene svim domaćinstvima na teritoriji opštine. Humanitarna pomoć najugroženijem stanovništvu Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, Dimitrovgradu 450 paketa hrane i higijene. Podela paketa penzionerima počinje ove nedelje. Onlajn račun fondacije “Zamisli život” 105-2261860-84, AIK Banka. i dalje otvoren za donacije. Vikend protekao mirno, zabrana kretanja nije kršena.

This image has an empty alt attribute; its file name is 438-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 439-1024x683.jpg

Na telefonskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije ocenjeno je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra i da nema lokalne transmisije virusa. Takođe, prema podacima Štaba, nalazi testiranih osoba na COVID-19 u Domu za stare su negativni i situacija u ovoj ustanovi je stabilna i pod kontrolom.

Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da uprkos tome što u gradu nema lokalne transmisije virusa, to ne znači da virus ne može da se unese spolja, pogotovo iz gradova u Pirotskom okrugu koji, kako kaže, beleže porast broja novoinficiranih. On apeluje na sve građane Dimitrovgrada koji iz bilo kojeg razloga moraju da odu u neke od tih sredina da budu pažljivi i oprezni i da poštuju sve mere zaštite, kako virus ne bi doneli u grad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 440-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 441-1024x683.jpg

Opštinski štab za vanredne situacije je, prema rečima Dimitrova, doneo naredbu, prema kojoj od sutra mogu nastaviti sa radom pravna lica i preduzetnici koja obavljaju delatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira i solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanje i ulepšavanje lica i tela kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluge takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge. Takođe, Dimitrov kaže da od sutra sa radom mogu nastaviti i priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću u objektima čija površina nije veća od 400 m2. Sva pravna lica i preduzetnici, kako ističe Dimitrov, dužni su da osiguraju bezbednost svojih zaposlenih i korisnika usluga.

This image has an empty alt attribute; its file name is 442-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 443-1024x683.jpg

Prema rečima komandanta Štaba, sutra ili prekosutra će početi podela paketa penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara, a u toku sledeće nedelje i socijalno ugroženom stanovništvu opštine na osnovu spiska Centra za socijalni rad. Dimitrov navodi da je NALED najavio pomoć od oko 240 peketa hrane i higijene, a da je u okviru pomoći Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu opština Dimitrovgrad dobila još oko 450 paketa. Dimitrov je pozvao i sve privredne subjekte da se uključe u akciju pomoći najstarijim sugrađanima na teritoriji opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 444-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 445-1024x683.jpg

Vikend je u Dimitrovgradu protekao mirno, a prema informacijama iz Opštinskog štaba zabrana kretanja nije kršena.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar