Dimitrov: Situacija u Dimitrovgradu stabilna, oprezno i nakon ukidanja vanrednog stanja

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena, nema uzorkovanih lica na COVID-19. U Domu za stare stanje stabilno, Skupština juče ukinula vanredno stanje u Srbiji, jutros u 5:00 sati završena poslednja zabrana kretanja, komandant Opštisnkog štaba Vladica Dimitrov apeluje i dalje na oprez i poštovanje mera. NALED šalje oko 240 humanitarnih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo opštine. Sutra počinje javni prevoz za zaposlene na relaciji Gojin Dol – Dimitrovgrad – Gradina. Radna vremena ugostiteljskih i maloprodajnih objekata kao i pre uvođenja vanrednog stanja. Neregistrovani prodavci ne mogu da prodaju cveće na uličnim tezgama.

This image has an empty alt attribute; its file name is 115-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 116-1024x683.jpg

Na telefonskoj sednici Stručno-operativnog tima pri Opštinskom štabu za vanredne situacije ocenjeno je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i dalje nepromenjena, uz konstataciju da u Domu zdravlja nije bilo uzorkovanih lica na infekciju COVID-19, kao i da je stanje u Domu za stare stabilno i pod kontrolom.

U telefonskom razgovoru za FAR Vladica Dimitrov, komandant Opštinskog štaba je rekao da uprkos tome što Dimitrovgrad ima najbolju epidemiološku situaciju u Pirotskom okrugu i što je vanredno stanje ukinuto, neophodno je, da se ljudi, i dalje pridržavaju preventivnih mera i da budu oprezni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 117-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 118-1024x683.jpg

Dimitrov je istakao da će svaki penzioner na teritoriji opštine sa primanjima manjim od 30.000 dinara dobiti svoj paket pomoći, a ukoliko neko bude preskočen prilikom distribucije od strane volontera, može se javiti svom predstavniku mesne zajednice sa čekom od poslednje penzije da bi ukazao na propust i dobio svoj paket. On ističe da će u toku dana NALED dostaviti oko 240 paketa koji će biti podeljeni socijalno ugroženom stanovništvu opštine po spiskovima Centra za socijalni rad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 119-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 120-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 121-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 122-1024x683.jpg

Dimitrov kaže da što se tiče radnog vremena maloprodajnih i ugostiteljskih objekata nije postojala nikakva naredba od strane Opštinskog štaba koja je ograničavala njihov rad. On napominje da je i dalje na snazi odluka Skupštine opštine o radnom vremenu ovih objekata, koja im omogućava da rade kao i pre vanrednog stanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 123-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 124-1024x683.jpg

Komandant Štaba kaže da na uličnim tezgama neće biti dozvoljena prodaja cveća prodavcima koji nisu registrovani za njegovu proizvodnju. Komunalna inspekcija če danas samo opomenuti prodavce, a od sutra će ih kažnjavati ako ne poštuju preporuke.

Dimitrov ističe da će sutra početi javni prevoz na teritoriji opštine, a u prvoj fazi vršiće se prevoz zaposlenih lica na liniji Gojin Dol – Dimitrovgrad – Granica.

Opširnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar