Dimitrov: Proširuje se obuhvat testiranja, Opštinski štab u ponedeljak donosi odluku o načinu rada ugostiteljskih objekata

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra, nema sumnjivih lica na COVID-19, u narednom periodu se proširuje obuhvat testiranja. Preko 90% građana poštuje mere i preporuke nadležnih. Opštinski štab za vanredne situacije u ponedeljak odlučuje o načinu rada ugostiteljskih objekata. Maloprodajni objekti da prate instrukcije Privredne komore Srbije o radnom vremenu. Dezinfekcija prostora i javnih površina za vikend zavisi od odluke Republičkog kriznog štaba u vezi sa zabranom kretanja. Apel iz Opštinskog štaba – vlasnici prodavnica da istaknu na vidnom mestu oznaku o zabrani ulaska bez maske, građani da očitavaju svoja brojila. Poziv privrednim subjektima da se uključe u akciju pravljenja paketa hrane i higijene za najstarije sugrađane.

This image has an empty alt attribute; its file name is 489-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 490-1024x683.jpg

Na sastanku Stručno-operativnog tima pri Opštinskom štabu za vanredne situacije konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu dobra i da nema sumnjivih lica na COVID-19. Prema rečima komandanta Štaba Vladice Dimitrova, u narednom periodu biće proširen obuhvat testiranja. Navodi da će uglavnom biti obuhvaćena lica koja odlaze na bolničko lečenje, koja dolaze u grad iz drugih država, ona koji prelaze granicu, kao i radnici u Domu za stare.

This image has an empty alt attribute; its file name is 491-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 492-1024x683.jpg

Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da će Opštinski štab za vanredne situacije u ponedeljak, 4. maja, održati sastanak na kome će odlučivati o načinu rada ugostiteljskih objekata. On ističe da je Štab zatražio određene preporuke, kao i mišljenje Zavoda za javno zdravlje Pirot o proceni epidemiološke situacije u okrugu, kako bi mogao da donese naredbe i instrukcije koje se tiču načina otvaranja tih objekata.

This image has an empty alt attribute; its file name is 493-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 494-1024x683.jpg

Dezinfekcija prostora i javnih površina u gradu, prema rečima Dimitrova, zavisiće isključivo od odluke Republičkog kriznog štaba koja se odnosi na zabranu kretanja u dane vikenda. Ukoliko policijskog časa ne bude bilo dezinfekcija će se vršiti po planu, a Dimitrov apeluje i na maloprodajne trgovinske objekte da u tom slučaju instrukcije o radnom vremenu potraže na sajtu Privredne komore Srbije. On, takođe, naglašava da vlasnici prodavnica obavezno, na vidom mestu istaknu oznaku o zabrani ulaska u objekat bez maske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 495-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 496-1024x683.jpg

Komandant Štaba je još jednom pozvao sve privredne subjekte i građane koji su u mogućnosti da se obrate lokalnoj samoupravi ili fondaciji “Zamisli život” i da se uključe u akciju pravljenja sanitarno-prehrambenih paketa za penzionere sa primanjima manjim od 30.000 dinara.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar