Jedna osoba preminula, registrovano još 76 novih slučajeva koronavirusa u Srbiji

U poslednja 24 časa u Srbiji je preminula još jedna osoba od koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj žrtava od početka epidemije je 253.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus su testirane 3.328 osoba, a virus je potvrđen kod 76.

Na respiratorima je 15 osoba.

U Srbiji su od početka epidemije potvrđena 12.251 slučaja infekcije.

Procenat smrtnosti je 2,07 odsto. Broj aktivnih slučajeva je 533.

Do 15 časova 13. juna u Srbiji je testirano ukupno 301.117 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 117 korisnika i 31 zaposlenog.

Epidemiolog Predrag Kon je na svom Fejsbuk profilu, povodom aktuelne epidemiološke situacije u zemlji i odnosa građana prema merama prevencije, napisao da će mere i koje su trenutno na nivou preporuka, ako bude potrebno, biti opet obavezne bez vanrednog stanja.

“Smatram da mnogo može da se uradi u ovom periodu korona krize na povećanju svesti u Srbiji da je u svakoj pandemiji vrlo bitno shvatiti da je to uvek rat protiv biološkog agensa”, istakao je Kon.

Ukazao je da se obaveza da se vodi računa da nikoga ne zarazimo odnosi ne samo na Covid-19, već i bilo koje druge zarazne bolesti i u vanpandemijskim uslovima.

Izvor: N1 / RTS / srbija.gov.rs

Foto: Vladimir Krojf Zaharijev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar