a

Izbori 2020: U Srbiji se održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori

U Srbiji se danas održavaju parlamentarni, pokrajnski i lokalni izbori.

Biračka mesta su otvorena u 7:00 časova, a građani će pravo glasa moći da ostvare do 20:00 sati kada se zatvaraju biračka mesta i do kada traje predizborna tišina.

Pravo glasa u Dimitrovgradu ima 8.393 birača, koji glasaju na 23 biračka mesta u gradu i seoskim mesnim zajednicama. U Bosilegradu glasa 7.606 birača na 31 biračkom mestu u toj opštini.

Za odbornike Skupštine opštine Dimitrovgrad nadmeće se šest izbornih lista, a za odbornike Skupštine opštine Bosilegrad dve liste.

U Srbiji glasa 6.584.376 birača na 8.253 biračkih mesta, a izbore prate domaći i strani posmatrači.

Prema podacima Cesida i Ipsosa, izlasnost do devet časova je 5,2 odsto upisanih birača.

Prema podacima Republičke izborne komisije, do 10 časova izašlo je 9,3 odsto birača.

Prema informacijama Opštinske izborne komisije u Dimitrovgradu, izlaznost do 10:00 časova je 18 odsto, a prema podacima Opštinske izborne komisije u Bosilegradu do 12:00 sati na birališta je izašlo 12 odsto birača.

U obe opštine sva biračka mesta su otvorena na vreme i izbori protiču bez problema.

Na parlametarnim izborima u Srbiji do 12:00 sati glasalo je 18,01 odsto upisanih birača, saopštila je Republička izborna komisija na konferenciji za novinare.

Izvor: FAR

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar