VIDEO: Vasil Taškov o vodosnabdevanju, statusu pojedinih investicija i plantaži

Građani Dimitrovgrada ovog leta, za razliku od prethodnog, neće imati probleme u vodosnabdevanju. Ovakvu procenu za FAR TV je izneoVasil Taškov, tehnički direktor Javnog preduzeća “Komunalac”.

Gostovanje Taškova u studiju FAR-a je bila i prilika da se dobiju informacije o nekim važnim realizovanim infrastrukturnim projektima u oblasti vodosnabdevanja. Nažalost, neki od njih, poput rezervoara “Beleš”, nisu u potpunosti stavljeni u funkciju i predmet su interesovanja istražnih organa.

Jedna od finansijskih najznačajnijih investicija u poslednjih nekoliko godina je sigurno i zamena azbestnih cevi magistralnog vodovoda od izvorišta “Prtopopinci” do Dimitrovgrada. Zbog namera da se u jednom delu ovog cevovoda postavi turbina za proizvodnju električne energije, po rečima Taškova, jedan manji deo vodovoda i dalje ide azbestnim cevima.

Na pokušaj postavljanja pitanja o plantaži borovnice u ataru sela Bačevo i načinu na koji se navodnjava, tehnički direktor JP “Komunalac” je kategorično izjavio da plantaža nije priključena na gradski vodovod, niti je priključivana, te da “FAR nije tužilaštvo”, odnosno da je FAR “strašno neprijatan sa takvim pitanjima”.

Inače, “Komunalac” ovih dana radi na zameni oko 65 vodovodnih priključaka u selu Željuša kako bi se smanjio gubitak vode na tom delu gradskog vodovoda i poboljšao kvalitet vodosnabdevanja.

Detaljnije u prilogu FAR TV-a.

Novinar: Slaviša Milanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2020

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar