VIDEO:Dimitrov uputio apel za racionalniju potrošnju vode

Smanjena izdašnost skoro svih izvorišta pijaće vode na području opštine Dimitrovgrad, povod je za apel koji je danas upućen građanima od strane Vladice Dimitrova, predsednika opštine. On je izneo osnovne informacije iz Izveštaja JP Komunalac i poručio građanima da ne koriste vodu nenamenski, da ne navodnjavaju njive ili bašte.

Dimitrov je najavio da će od sutra opštinski komunalni redari na terenu kontrolisati način trošenja vode u cilju sankcionisanja svih onih koji pijaću vode troše nenamenski. Namera je da se tom merom izbegnu ozbiljnije restrikcije do kojih može doći ukoliko ne dođe do smanjenja potrošnje vode.

Najavljena je i izrada elaborata za ispitivanje novih bunara u potezu Ivkovih vodenica, kao i priključenje Gradinja i Gojin Dola na gradski vodovod.

Povodom nepotvrđenih informacija o korišćenju vode iz glavnog vodovoda za potrebe navodnjavanja plantaže borovnica u Bačevu, predsednik opštine je izjavio da nema takvih saznanja i da će ta informacija biti proverena.

Sistemom vodosnabdevanja u Dimitrovgradu i delu prigradskih naselja gazduje JP “Komunalac”. Na sajtu ovog preduzeća stoji informacija da je ukupan broj vodovodnih priključaka oko 2.700, a da potrošnja vode po priključku prosečno iznosi 220 m3 godišnje. Takođe je navedeno da su procenjeni prosečni gubici vode u sistemu preko 15%.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
jul 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar