U Srbiji 161 novi slučaj, preminulo još 5 osoba

U poslednja 24 časa u Srbiji su na koronavirus testirane 10.764 osobe, od kojih je 161 pozitivna, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema poslednjim informacijama od posledica koronavirusa preminulo je još 5 osoba, pa je ukupan broj žrtava od početka epidemije 689. Na respiratorima su 52 pacijenta.

“Čeka nas ozbiljna jesen, kada koronavirus može da se ukrsti sa sezonskim gripom”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Požarevcu tokom razgovora sa zdravstvenim radnicima iz nekoliko okruga.

Kako prenosi RTS Lončar je takođe pozvao građane koji su na odmoru u inostranstvu da budu odgovorni kada se budu vratili u našu zemlju i da se odmah jave u kovid ambulantu, ukoliko osete neke simptome.

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 155 korisnika i 69 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 866, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene iznosi 333.

Izvor: covid19.rs / RTS

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar