Vladica Dimitrov ponovo izabran za predsednika opštine, Zoran Đurov na čelu lokalnog parlamenta

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad za predsednika opštine ponovo je izabran Vladica Dimitrov iz Srpske napredne stranke, dok će njegov zamenik, takođe, ponovo biti Zoran Gerov iz redova Socijalističke partije Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 240-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 241-1024x683.jpg

Obraćajući se prisutnima, predsednik opštine Vladica Dimitrov je rekao da će ključne sfere aktivnosti u narednom četvorogodišnjem periodu biti vodosnabdevanje u selima, novi bunari za vodosnabdevanje grada i sela u Ponišavlju, novi prečistač otpadnih voda otvaranje novih fabrika u Radnoj zoni Beleš, pomoć svima onima koji žele da se bave poljoprivredom i proizvodnjom zdrave hrane, nastavak rekonstrukcije i izgradnja nove putne infrastrukture u gradu i selima, nastavak rekonstrukcije javnih objekata, ulepšavanje gradskog jezgra, ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, kulturu i investiranje u mlade.

This image has an empty alt attribute; its file name is 242-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 243-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 244-1024x683.jpg

Dimitrov je predložio i tri člana Opštinskog veća, a na prvoj narednoj sednici, kako je rekao, predložiće još dva. Opštinsko veće u novom sazivu za sada će činiti Dragan Mančev, Dejan Milev i Slavoljub Manoilov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 245-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 246-1024x683.jpg

I u naredne četiri godine funkciju predsednika lokalnog parlamenta obavljaće Zoran Đurov. On je nakon imenovanja, za skupštinskom govornicom zahvalio svima na ukazanom poverenju i istakao da će u narednom periodu prioritet biti izmena dva najvažnija dokumenta Statuta opštine i Poslovnika o radu Skupštine, kako bi usled novonastale situacije sa pandemijom koronavirusa sednice u budućniosti mogle da se održavaju onlajn i telefonskim putem.

This image has an empty alt attribute; its file name is 247-1024x683.jpg

Naveo je da se planira da odbornicima i predstavncima radnih tela skupštine budu isplaćivane naknade za rad, umesto dosadašnjih dnevnica, kako bi se oni, prema njegovim rečima, maksimalno angažovali u izradi i donošenju kvalitetnih skupštinskih odluka. Predsednik Skupštine opštine je kazao da će se ubuduće Odbori i Komisije sastajati i nezavisno od sednica Skupštine i imaće mogućnost da dalje izrađuju i predlažu određene odluke. Đurov će se, kako je rekao, zalagati za dalju modernizaciju rada odbornika i njihovim opremanjem sredstvima za rad koji odgovaraju zahtevima savremenih tehnologija i dodao da će aktivno podržavati sve dobre ideje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 248-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 249-1024x683.jpg

Za zamenika predsednika Skupštine opštine Dimitrovgrad imenovan je Branislav Vasov, profesor fizičke kulture, dok je za sekretara postavljena Zorica Sokolov, diplomirani pravnik.

This image has an empty alt attribute; its file name is 250-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 251-1024x683.jpg

U novi saziv lokalnog parlamente ušlo je 29 odbornika – 19 sa liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, 4 iz “Demokratske partije Bugara – Nebojša Ivanov”, 3 sa liste “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS)”, 2 iz političke opcije “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbije (JS)”, dok je jedno odborničko mesto pripalo Grupi građana ”Feniks Caribrod, radom i istinom za stabilnu porodicu, Milko Sokolov – Ganja”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 252-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 253-1024x683.jpg

Konstitutivna sednica održana je uz poštovanje svih preventivnih mera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, u sali Centra za kulturu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar