Preminule još četiri osobe, 106 novih slučajeva u Srbiji

U poslednja 24 časa na koronavirus je testirano 8.646 osoba, a registrovano je novih 106 slučajeva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Od posledica koronavirusa preminule su još 4 osobe, pa je ukupan broj umrlih u Srbiji povećan na 705. Na respiratorima je 36 osoba.

Ukupno su hospitalizovane 772 osobe, a procenat smrtnosti 2.29%.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je da je zahtev Unije da se početak školske godine pomeri za dve nedelje zrno razuma zahvaljujući kome bi škole mogle bolje da se organizuju i da je prioritet Unije povratak u škole, ali i da svi budu bezbedni.

Naime, Unija sindikata prosvetnih radnika traži od Ministarstva prosvete da se početak školske godine odloži, jer trenutno ne postoje uslovi za rad zbog epidemije koronavirusa. Bez obzira da li će početi 1. septembra ili dve nedelje kasnije, jedno je sigurno – početak ove školske godine je bez presedana, preneo je Fonet informaciju Televizije N1.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 118 korisnika i 39 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 902, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 367.

Izvor: srbija.gov.rs / Fonet / N1

Foto: pixabay.com

Tagovi objave
Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar