a

U Dimitrovgradu osnovano streljačko udruženje “Graničar Caribrod”

Na današnjoj osnivačkoj sednici, nakon nekoliko godina pauze, ponovo je osnovano Streljačko udruženje “Graničar Caribrod”. Za predsednika udruženja izabran je Trendafil Petrov, a za sekretara Andrijana Najdenov. Takođe, doneta je odluka da Aleksandra Nikolov, Silvana Petrov, Slobodan Dimitrov i Veselin Dimov budu članovi Upravnog odbora.

This image has an empty alt attribute; its file name is 174-1-1024x683.jpg

“Pred nama stoji veliki posao. Pre svega osposobljavanje prostora i opremanje streljane, a kasnije i potreba za učesnicima, strelcima. Zahvaljujući opštini Dimitrovgrad na podršci koju nam pruža, nadam se da ćemo uspeti”, rekao je predsednik ovog udruženja Trendafil Petrov i dodao da se još uvek ne zna kada će početi sa radom streljana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 175-1-1024x683.jpg

Nekadašnji predsednik Streljačkog kluba i dugogodišnji strelac Grozdan Velkov je u izjavi za medije rekao da se raduje ponovnom osnivanju jednog ovakvog sportskog kolektiva, jer je to tradicija i bila bi šteta da ne postoji u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 176-1-1024x683.jpg

Slavoljub Manoilov, resorni većnik za sport, rekao je da udruženje nije funkcionisalo 12 godina i dodao:

“Mi kao lokalna samouprava pružamo podršku i pomoći ćemo za sve što je neophodno da to udruženje sa jako dugom tradicijom započne ponovo da funkcioniše”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 177-1-1024x683.jpg

Proslavljena dimitrovgradska streljačica i diplomirani trener streljaštva Ružica Aleksov rekla je da nailazi jedan veoma težak period, a ideja o pokretanju udruženja obradovala je ovu nekadašnju učesnicu Paraolimpijskih igara i dobitnicu mnogih medalja.

“Stara streljana je srušena, postoji samo objekat u sklopu Sportske hale. Velika odgovornost i na rukovodstvo i na opštinu. Ja se nadam da ću biti deo te priče”, dodala je Aleksov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 178-1-1024x683.jpg

Streljačko udruženje “Graničar Caribrod” je dobrovoljna, nevladina, nepolitična i neprofitna sportska organizacija, osnovana kao sportsko udruženje, radi obrazovnog bavljenja streljačkim sportom. Ovo udruženje preko Streljačkog saveza Srbije održava sportski kontinuitet i nastavlja tradiciju streljačkog sporta u Dimitrovgradu od 1851. godine.

 T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

 

 

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar