Kisić Tepavčević: Boravak u inostranstvu prijavilo 23.000 osoba, preko 30 sa sumnjom na kovid

Povratnici s odmora i dalje se prijavljuju i rade test samoprocene putem aplikacije E-Zdravlje. Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” dr Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da se od petka prijavilo 23.000 naših građana koji su se vratili iz inostranstva, a da je 36 sumnjivih na Covid-19 poslato u kovid ambulante.

Zamenica direktora “Batuta” dr Darija Kisić Tepavčević je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a izjavila da se većina onih koji su se vratili s odmora prijavilo se na servis E-Zdravlje.

“Od petka u 18:00 časova se do jutros prijavilo ukupno 23.000 naših građana. Više od dve trećine su došli sa područja Crne Gore i BiH, mada su tu i druge zemlje, Hrvatska, Albanija, Turska i druge, praktično iz svih delova sveta su došli putnici u prethodnom vremenskom periodu”, kazala je Kisić Tepavčevićeva.

Prema njenim rečima, nakon popunjavanja testa samoprocene kod 36 naših građana je procenjen skor.

“Upućeni su u kovid ambulante, sumnjivi na prisustvo Covida-19, gde su dalje podvrgnuti procedurama”, istakla je dr Kisić Tepavčevićeva.

Na osnovu broja građana, napominje, može se videti da sistem funkcioniše.

“Mogli smo da vidimo već u prvim satima nakon zvaničnog početka rada sistema, imali smo oko deset prijava u minuti. Oni građani koji su prošli proceduru naveli su da se radi o jednostavnoj proceduri, a koja pruža sve informacije koje su od značaja”, zaključila je dr Kisić Tepavčević.

 Izvor: RTS

Foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar