U Srbiji preminula jedna osoba, novozaraženih 81

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba, pa je ukupan broj umrlih povećan na 744, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Testirano je 7.466 osoba, a registrovan je 81 novi slučaj. Na respiratorima su 22 pacijenta, a hospitalizovano je 315 osoba.

Epidemiološka situacija u Srbiji je među najboljim u Evropi i nema razloga za uvođenje dodatnih mera, rekao je za RTS direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša.

“Treba pratiti situaciju svakodnevno. Ako se pogorša, tada treba razmišljati o dodatnim merama”, objašnjava Ivanuša.

Držvljani Srbije od 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 53 korisnika i 16 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.020, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 410, dodaje se u saopštenju.

 Izvor: srbija.gov.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar