a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu i dalje bez novozaraženih

U Pirotskom okrugu i dalje nema novozaraženih koronavirusom, a od 8 pristiglih rezultata uzoraka svi su negativni na Covid-19, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

U saopštenju stoji da je 23. septembra u Nacionalnu laboratoriju u Batajnici poslat 21 bris od sportista nacionalne lige Košarkaškog saveza Srbije KK Pirot i svi su negativni.

Od početka epidemije do 24. septembra ukupno su uzorkovana 3.732 brisa, a na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa teritorije okruga, koronavirus je potvrđen kod 373 osobe.

Epidemiološka situacija u Pirotu je ocenjena kao nesigurna, ali stabilna, a registruju se pojedinačni slučajevi.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se 4 osobe od virusnih pneumonija sumnjivih na Covid-19, a jedan pacijent je sa teškom kliničkom slikom upućen u KC Niš, saopšteno je iz Zavoda.

Iz ZZJZ Pirot preporučuju poštovanje svih preventivnih mera, a kompletan izveštaj možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar