a

Obeležavanje Dečije nedelje počelo svečanom sednicom Učeničkog parlamenta

U okviru Dečiie nedelje u sali Skupštine opštine Dimitrovgrad održana je svečana sednica Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima Osnovne škole “Hristo Botev”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 83-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 84-1024x683.jpg

Na ovom svojevrsnom dečijem zasedanju prisustvovali su učenici škole, članovi školske uprave, direktorka Katarina Simeonov, predsednik Skupštine opštine Zoran Đurov, kao i članica Opštinskog veća nadležna za resore mladi i turizam Jelena Đorđević, a razgovaralo se o rekonstrukciji dvorišta škole.

This image has an empty alt attribute; its file name is 85-1024x683.jpg

Direktorka Katarina Simeonov se zahvalila Skupštini opštine koja je uprkos epidemiji omogućila da se ova sednica održi u sali, jer je, kako je rekla, jako bitno da deca dožive atmosferu skupštinskog grada i dodala:

“Zahvaljujem se što su pozvali naše učenike da budu ti koji će praviti projekte, predloge, pokretati inicijative, kako bi i njima život u Dimitrovgradu bio što bolji”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 86-1024x683.jpg

Predsednica Učeničkog parlamenta Una Mančev rekla je da je želja parlamenta rekonstrukcija dvorišta zbog štete koja je naneta prilikom renoviranja škole.

Dečija nedelja se obeležava od 5. do do 9. oktobra pod motom “Podeljena sreća, dva puta je veća”. Tokom trajanja predviđene su mnogobrojne aktivnosti – likovne radionice, humanitarne akcije, izložbe, priredbe i sportska takmičenja, Sve planirane aktivnosti sprovodiće se u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar