Porast novozaraženih u Srbiji – 120 pozitivnih, jedna osoba preminula

U Srbiji je zabeležen porast novozaraženih u odnosu na jučerašnji dan, koronavirus je registrovan kod još 120 ljudi, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Ukupan broj preminulih je 757, a procenat smrtnosti je 2,22 %.

U poslednja 24 časa testirane su 7.076 osobe, a od početka epidemije 1.166.882 ljudi.

Ukupan broj registrovanih slučajeva u zemlji je 34.072, dok je broj hospitalizovanih 286. Na respiratorima je 19 pacijenata.

U Beogradu je 57 novozaraženih (47% ukupnog broja), u Vranju, Nišu i Kragujevacu po 7 novozaraženih, u Novom Sadu 4, u Prijepolju, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici po 3, u Merošini i Trsteniku po 2, ostali 1 ili 0.

Zbog situacije u vezi sa koronavirusom, lekari apeluju na poštovanje svih propisanih mera.

U Pirotskom okrugu bez novozaraženih, a čekaju se rezultati za 4 brisa, koji su uzeti danas, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od ponedeljka, 12. oktobra, dozvoli ulazak bez negativnog pi-si-ar testa za građane Republike Srbije. Bez testa u tu zemlju od ponedeljka mogu ući i državljani Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i građani sa Kosova. Odluka je doneta u koordinaciji sa ministarstvima zdravlja država regiona i uz pozitivno mišljenje Komisije za zarazne bolesti koja je zaključila da otvaranjem granica za ove zemlje neće biti rizika po javno zdravlje.

Izvor: covid19.rs / Plus Info / Tanjug / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar