a

ZZJZ Pirot: U poslednja dva dana još pet pozitivnih u Pirotskom okrugu

Na osnovu prisriglih rezultata uzoraka u poslednja dva dana, 27. i 28. oktobra, pet osoba je pozitivno na Covid-19, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. Novozaražene osobe su iz Pirota, a ukupan broj pozitivnih na teritoriji Pirotskog okruga popeo na 396, po gradovima: Pirot 271, Bela Palanka 82, Babušnica 38 i Dimitrovgrad 5. Od početka epidemije do sada 28 lica iz okruga je preminulo od posledica kovid infekcije.

U Zavodu kažu da je na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot primljen jedan slučaj sa sumnjom na Covid-19 i napominju da u narednom periodu visok epidemiološki rizik predstavljaju proslave i okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru (slave, svadbe, rođendani….), te je potrebno obustaviti ili odložiti masovna okupljanja.

“Uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije u R. Srbiji, u zemljama u okruženju i Evropi i sezonu jesen-zima koja pogoduje pojavi i širenju respiratornih infekcija, posebno zbog boravka u zatvorenom prostoru, potrebno je i dalje dosledno i odgovorno poštovani sve predložene preventine mere” – stoji u najnovijem saopštenju ZJZJ Pirot.

Kompletan izveštaj Zavoda za javno zdravlje Pirot možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar