Nestalo stado od 30 ovaca iz sela Petačinci na granici sa Bugarskom

Stado od 30 ovaca Bosiljke Stankov iz dimitrovgradskog sela Petačinci na samoj granici sa Bugarskom, nestalo je u ponedeljak i od tada im se gubi svaki trag, javlja portal Pirotske vesti. Bosiljki je ovo stado bilo jedini izvor egzistencije i iako bolesna i slabije pokretna, danima sama bezuspešno pretražuje teren.

“Pasle su u blizini kuće. Bila sam sa njima, otišla do kuće na pola sada da završim neke poslove i kada sam se vratila, od stada nije bilo ni traga ni glasa. Pretražila sam ceo teren, ali ovaca nigde nije bilo. Sumnjala sam da su možda prešle granicu sa Bugarskom, koja je veoma blizu” – rekla je za Pirotske vesti ova šezdesetogodišnja žena koja živi u Šarkovoj mahali.

Ona je kazala da se obratila i pograničnoj policiji, koja je kontaktirala svoje kolege iz Bugarske i da su pretražili teren, ali ovaca nema.

I ranije se dešavalo da ovce pređu granicu, ali su se brzo vraćale same ili ih je vraćao neko od meštana iz susedne Bugarske, kazala je Bosiljka i pozvala sve ljude dobre volje, a posebno lovce, da ako primete stado ovaca da se jave na telefone 064/2782-810 ili na 065/2053-294.

Izvor: Pirotske vesti

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar